Navolging in de aanbidding

Fatwa-reeks nr. 14: Navolging in de aanbidding.

De Sheikh Ibn 3Uthaimeen - moge Allah hem genadig zijn - heeft gezegd:

Het navolgen van de profeet – moge de vrede en zegeningen van Allah over hem zijn – in een aanbidding is beter dan het verrichten van veel aanbiddingen (zonder navolging). Zoals het verrichten van veel vrijwillige gebeden tussen de "Adhaan" en de "Iqaamah" van het ochtendgebed. Dit is wettelijk niet voorgeschreven omdat de profeet – moge de vrede en zegeningen van Allah over hem zijn – dit niet heeft gedaan (het is dus beter slechts één vrijwillig gebed te bidden gedurende deze tijd). Zo ook als iemand de twee vrijwillige "Rak3ah" van het ochtendgebed lang zou willen maken door het verlengen van de recitatie, buiging en knieling omdat de tijd tussen de "Adhaan" en de "Iqaamah" een begunstigde tijd is waarin een smeekbede niet wordt afgewezen. Dan zeggen wij: Je bent tegen het correcte ingegaan, want de profeet – moge de vrede en zegeningen van Allah over hem zijn – hield deze twee "Rak3ah" kort (wat hier dus beter is dan het verlengen ervan).

(ontleend aan "Al-Shar7 Al-Momti3", deel 1/pag. 406-407)

Notitie van de vertaler: De "Adhaan" is de oproep tot aanvang van de gebedstijd en de "Iqaamah" is de oproep tot aanvang van het gebed. Een "Rak3ah" is een onderdeel van het gebed wat bestaat uit het staan, gevolgd door een buiging, gevolgd door nogmaals staan, gevolgd door twee knielingen met daartussen een zitpauze.


Vertaald door Abu Thouraya, student aan de islamitische universiteit van Medina.

Wilt u ook regelmatig een "Fatwa" uit de Fatwa-reeks ontvangen via WhatsApp? Voeg dan 0612781828 toe aan uw contacten en stuur een app met "ok" om uw aanmelding te bevestigen. Als u de reeks via de mail wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar
fatwareeks@gmail.com met als onderwerp "ok" om u aan te melden.

3 reacties:

Kane Arnold zei

Ik zie geen reden waarom ik problemen heb in het leven als er een God op aarde is met de hulp van Lord Doctor Zakuza. Mijn vrouw liet me aan haar ex-geliefde omdat ze dacht dat ik haar na 6 jaar huwelijk niet zwanger kon maken. Ik was zo ongeorganiseerd en depressief dat ik me niet kon concentreren op mijn werk en mijn collega (Whitney) merkte dat ik mezelf niet was. Ik had geen andere keuze dan haar alles te vertellen en ze stuurde me naar een eerlijke helper online genaamd Lord Doctor Zakuza, want hij kon me van dienst zijn. Ik kwam in contact met hem op zoek naar zijn hulp en hij deed een mirakel in mijn leven door mijn vrouw terug te brengen van haar ex-geliefde en nu hebben we een kind om de onze te bellen en ik werd gepromoveerd op mijn werkplek als gedelegeerd bestuurder . Ik zal niet stoppen met het bedanken van Lord Doctor Zakuza, want ik heb hem beloofd dat ik mijn verhaal aan het universum zal vertellen. Ben je ziek of heb je hulp nodig om je geliefde terug te krijgen? Neem dan contact op met Lord Doctor Zakuza nu er niets te moeilijk voor hem is om te doen. E-mail: Doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com

yeng chan zei

متخصصة لخبراء الكمبيوتر. نبقى منفصلين من أجل حماية هوية عملائنا من FEDs والجمهور العام.
نحن نقدم خدمات علوم الكمبيوتر مثل:
*برمجة
* ترميز البرامج
* تغيير الهوية
*هجوم المقهى
* استنساخ الأجهزة
* القرصنة (رسائل البريد الإلكتروني وحسابات وسائل الإعلام الاجتماعية والهاتف وخترق الكمبيوتر)
نحن نفهم أن هناك الكثير من الخداع عبر الإنترنت التي نساعدها حاليًا في إزالتها. ولكن هذا ليس عرضنا الخاص لك ، عرضنا الخاص هو أننا نسمح بالدفع بعد الخدمة. هذا صحيح ، لا تحتاج إلى الدفع قبل أن ننجز المهمة.
هذه هي ضمان ثقة العملاء لنا.
التجربة سوف تقنعك
اتصل بنا على Softtechgeeks@gmail.com لمزيد من المعلومات

OMAIRSPELL zei

GREETINGS TO THE PUBLIC !!!

You are welcome to Indian spell caster where all things are possible, have you been divorce by your husband or wife and you want to get he or she back??
Is your relationship not working the way it should be, and you need a permanent solution to your worries??
Do you need money making spell??
spell for lottery and gambling winnings??
Are you suffering from any kind sickness and you need a healer or cure??
Are you single and you want a soul-mate??
Love spell to get your ex back??
Spell to win BIG contract??
DO YOU NEED GOOD LUCK CHARM??
Than search no more, @ GRATE INDIAN SPELL CASTING TEMPO
All your problems are solve..
EMAIL:: indianspellcaster@yahoo.com OR WHATSAPP ON:: +18679887328..

Een reactie posten

Live duroos